روزها در پی هم می گذرند و بادهای موسمی به آرامی پوست صورت را نوازش می کند گاه گاهی طوفان مهیبی در بین درختان می پیچید و خانه های بی سقف را ویران می کند.

نوازش های باد بر روی موهای دخترکان کوچک شاید لذت بخش باشد اما طوفان سهمگین دل او را می لرزاند و ترس او از آینده اش بیشتر می شود، ترس از آن که سقف به یکباره ریزش کند و کودک زیر آوارها جان دهد اما آیا سقف را نمی توان کم کم ترمیم کرد و لایه هایی از عایق بر روی آن کشید تا دخترک آسیبی نبیند ؟

پدر باید در روزهای جوانی سرپناهی امن برای دخترک فراهم می کرد تا امروز ریزش آوار دل او را نلرزاند.

اگر چه این موضوع، نمونه ای از محتوای تیزهای تبلیغاتی است که شرکت های بیمه گر برای فروش بیمه های خود به کار می گیرند اما وقتی به واقع موضوع می نگریم متوجه می شویم این فقط یک داستان نیست بلکه واقعیتی است که باید با نگاهی عمیق به آن پرداخت و نقش بیمه ها را بررسی کرد.

شاید داستان دخترک کوچک، نمای کاشانه ای برای خوانندگان است اما این موضوع بیش از آن که به اتاقکی کوچک اشاره کند به نقش بیمه هایی اشاره دارد که آینده روشنی را ترسیم می کنند.

امروزه با توجه به نوسانات وضعیت اقتصادی جهان و محدود بودن درآمدهای اکثر خانوارهای متوسط، موضوع نااطمینانی و نگرانی پدران و مادران درباره آینده خود و فرزندانشان به دغدغه همیشگی بدل شده است.

اگرچه بیمه های تامین اجتماعی تا حدودی توانسته بخش عظیمی از جامعه را پوشش دهد اما هنوز هم افرادی هستند که توانایی استفاده از این فرصت را ندارند.

در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته خانواده ها به طور همزمان زیر پوشش بیمه ای پنج یا شش شرکت بیمه گر قرار دارند اما در ایران هنوز هم خانواده هایی هستند که حتی زیر پوشش یک شرکت بیمه نیز قرار ندارند.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی علت این امر را عدم آگاهی افراد از مزایا و خدمات بیمه و کوتاهی دولت ها در فرهنگ سازی مناسب در این زمینه دانسته اند.

یکی از شهروندان همدانی در این ارتباط گفت: عدم آینده نگری مردم باعث بی اعتمادی آنها به جامعه شده است.

ˈمریم محمدیˈ افزود: باور مردم نسبت به بیمه باید کمی خوشبینانه تر باشد و باید قبول کنند که بیماری و حوادث غیر قابل پیش بینی بر هر کسی اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: جایگاه واقعی تامین اجتماعی آنجایی است که تمام افراد جامعه زیر پوشش بیمه قرار گیرند و جامعه ای زندگی ایده آلی دارد که تامین اجتماعی آن فعال باشد.

کارشناسان معتقدند برخی از مخاطرات از قبیل بیکاری ادواری و از کارافتادگی که توسط بیمه های خصوصی قابل پوشش نیست در برنامه های بیمه تامین اجتماعی گنجانده می شود به همین دلیل معمولا دولت ها متولی امر ارایه خدمات بیمه های اجتماعی هستند و آنرا بطور کامل به بخش خصوصی واگذار نمی کنند.

یک کارشناس بیمه در این ارتباط گفت: یکی از مشکلات بزرگ جوامع انسانی در طول تاریخ نابرابری اقتصادی حاکم بر آن جامعه بوده است که به صورت فقر اکثریت مردم، خود را نمایان می ساخته است، امروزه نیز مشکل فقر و نابرابری اقتصادی در زمره مسائل حال حاضر دنیا به شمار می رود.

ˈمحمد قربانیˈ افزود: در این راستا یکی از راهکارهای فراروی دولت ها برای کاهش این معضل بزرگ، برقراری نظام تامین اجتماعی بوده است که در کشور ایران نیز بیمه تامین اجتماعی همزمان با ورود راه آهن به این کشور پایه گذاری شد و در 25 تیر ماه سال 1354 به تصویب نهایی رسید.

وی دلیل به وجود آمدن بیمه تامین اجتماعی را حمایت از قشر زحمتکش کارگر عنوان و تصریح کرد: در ابتدا بیمه های تامین اجتماعی، برای رفاه حال کارگرانی که در عرصه تولید نقش آفرینی می کردند تشکیل شد تا آنها بتوانند در شرایط خاص آسیب دیدگی، بیماری وغیره از بیمه استفاده کنند.

یکی دیگر از کارشناسان امور بیمه نیز به ایرنا گفت: وظیفه اصلی بیمه تامین اجتماعی تحت پوشش قرار دادن تمامی کارگران زحمت کش عرصه تولید و عمران آبادانی کشور می باشد.

ˈشهین ورمزیارˈ افزود: بدین معنی که اگر کارگری به هر دلیل ممکن اعم از کهولت سن و یا آسیب دیدگی توان جسمی اش را از دست بدهد و توان و قابلیت انجام کار برای وی میسر نباشد می تواند با توجه به قوانین صندوق تامین اجتماعی از مزایای بیمه تامین اجتماعی استفاده نماید.

وی ادامه داد: در واقع وضعیت هر خانواده ای که حداقل یک بیمه شده تامین اجتماعی داشته باشد مطلوب است و برعکس اگر در خانواده ای هیچ بیمه شده ای نداشته باشد مسلماً آن خانواده وضعیت خوبی نخواهد داشت.

وی افزود: پایه و اساس یک زندگی خوب، اقتصاد خوب است که اگر یک خانواده ای از نظر اقتصادی مرفه باشد، زندگی بی دغدغه و خوبی داشته و آینده ای خوب در انتظار خانواده خواهد بود.

وی ادامه داد: بیشترین ناهنجاری های جامعه را افراد بی سرپرست یا خانواده هایی که سرپرست خانواده و اعضای خانواده شان تحت هیچ پوشش بیمه ای قرار نداشتند و به طور مستمر در معرض آسیب ها قرار دارند، تشکیل می دهند که اگر این افراد زیر پوشش بیمه قرار بگیرند بیشتر مشکلات حل و فصل خواهد شد.

مدیرکل تأمین اجتماعی همدان نیز با بیان اینکه جمعیت زیر پوشش سازمان تأمین اجتماعی همدان 679 هزار و 200 نفر است، گفت: 39 درصد از جمعیت استان زیر پوشش تأمین اجتماعی قرار دارند.

ˈمحمد عسگریˈ افزود: عمده ترین فعالیت تأمین اجتماعی افزایش تعداد بیمه شدگان و زیر پوشش قرار دادن افراد جدید با طیف های مختلف درآمدی است.

عسگری با بیان اینکه تعداد بیمه شدگان اصلی تأمین اجتماعی در حال حاضر بیش از 218 هزار و 610 نفر است، بیان داشت: تعداد بیمه شدگان اصلی در سطح استان نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: تعداد مستمری بگیران نیز 27 هزار و 463 نفر است که شامل بازنشستگان، از کارافتادگان و بازماندگان هستند.

وی با اشاره به گروه های مختلف زیر پوشش تأمین اجتماعی تصریح کرد: 121 هزار و 140 نفر در بخش بیمه شدگان اجباری، هشت هزار و 313 نفر در بخش بیمه شدگان اختیاری، 19 هزار و 337 نفر از مشاغل آزاد و مددجویان، دو هزار و 500 نفر مقرری بگیر بیمه بیکاری، 31 هزار و 604 راننده، 16 هزار و 874 قالیباف، 531 نویسنده، 15 هزار و 326 نفر از کارگران ساختمانی و سه هزار و 55 نفر نیز در بخش بیمه شدگان توافقی زیر پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند.